TÜM DİZİLERİ BURADA BULABİLİRSİNİZ KOMİK VİDEOLAR İÇİN TIKLAYIN

MAVİ KART İLE AVRUPADA İŞ İMKANI SAĞLANACAK..


Mavi kart İle Avrupada İş İmkanları

Biraz Önce Hürriyet Gazetesinde Zeynep Gürcanlı’nın haberini Okudum Nitelikli Meslek sahiplerine Mavi kart İle Avrupa Birliği Yolu açılmış. Yani Eğer bir Üniversite mezunu Meslek Sahibi iseniz. Avrupa’da yeni çalışma imkanları bulabilirsiniz. Mavi kart Uygulaması denilen bu sistem Herkesin bildiği Green Card’a çok benziyor.

Haber İle İlgili detaylı bilgi için.

Mavi kart uygulaması ile, Türkiye’den üniversite mezunları ve meslek sahiplerine Avrupa ‘da iş bulma imkanı açıldı.

Avrupa Birliği’nin “Mavi kart” uygulaması, ABD’nin yıllardır uyguladığı “green card-Yeşil kart” modelinin bir benzeri. Amaç, Avrupa Birliği dışındaki nitelikli işgücünü Avrupa ülkelerine çekmek. Mavi kart sahiplerine, özel nitelikli oturma müsaadesi ve çalışma izni verilecek.

İşte AB’nin “mavi kart” uygulamasının anahtarları;

İŞ SÖZLEŞMESİ ŞART- Mavi kartın en önemli koşullarından biri başvuru sahibinin AB üyesi ülkelerinden birinde bir iş sözleşmesi imzalaması. Bu sözleşmede gösterilen aylık gelirin, o ülkedeki ortalama maaşların 1,5 kat üstünde olması da gerekiyor. İstisnai durumda bu oranın 1,2 katla sınırlandırılabilieceği de karara bağlandı. Üye ülkeler, gerekli gördükleri takdirde bu koşullara ek bazı şartlar da getirebilecek.


etiketler : 2009 yurt dışı işçi alımları, Ab ülkelerinde iş imkanı, Avrupa Birliğine Mavi kart İle giriş, avrupada Mavi kart, Mavi kart nedir, Nitelikli elemanlara avrupada iş, Üniversite mezunu göçmen alımı

0 yorum:

Template by - Abdul Munir - 2008